WALDECKEN10

NEEM EEN KIJKJE IN EN ROND HET LANDHUIS

Waldecken10 werd in 1928 gebouwd voor en door een houtbewerker en zijn gezin. In de jaren die volgden bracht de eigenaar steeds meer verfraaiingen aan,Toen wij het huis in 2018 kochten hebben we het karakteristieke landhuis zoveel mogelijk in tact gehouden, maar wel opgefrist en eigen gemaakt. Neem hier alvast een kijkje.

DE WOONKAMER

De woonkamer van 100m2 was vroeger de werkplaats. Nu is het een fijne ruimte met open keuken en gezellige zithoek, en belangrijk: lange eettafels. We lieten er drie openslaande deuren inzetten en bouwden er een veranda aan vast. De room divider van eikenhouten palen komt trouwens uit het Hirschgebouw aan het Leidseplein. 

Previous
Next

BUITEN LEVEN

Waldecken10 heeft buitenplekken voor elk tijdstip van de dag. Ontbijten in de binnentuin, lunchen op de veranda, fikkie stoken bij de vuurplaats, in de avondzon dromen in de rozentuin met de vijver of een hazenslaapje doen in een van de hangmatten. Vanaf het westerbalkon kun je de zon zien ondergaan achter de heuvels. En wie zich even terug wil trekken in de schaduw is er het Noorderbalkon.

Samen KOKEN

Het kookeiland van drie meter is zo fijn dat gasten veel uitgebreider gaan koken dan thuis. Perfect om samen aan te koken en kletsen. We vonden de keuken vrijwel ongebruikt op Marktplaats, en haalden ‘m op in chic pand aan het Vondelpark. Aanwezig: kruiden uit alle windstreken, extra koellades, espressomachine, scherpe messenset, grote inductieplaat, pannen, oven en magnetron en twee vaatwassers.

Previous
Next

6 SLAAPKAMERS (EN 1 OP KOMST)​

Het landhuis Waldecken10 heeft 6 slaapkamers met daarin 16 slaapplaatsen voor volwassenen. Er staat in sommige kamers ook nog een kinderbed (ook een stapelbed) en er is een babybedje. Heb je twijfels of het huis groot genoeg is? Laat even weten met hoeveel mensen je wilt komen en wat de samenstelling is, we (of jullie) kunnen ook nog wat bedden schuiven en verplaatsen. Binnenkort openen we in de rozentuin nog een zevende slaapkamer; één op wielen…

BIBLIOTHEEK/ BIOSCOOP

Open haard, luie stoel en met zorg uitgekozen boeken in de kasten; dat is onze bibiotheek annex bioscoop. We hingen in deze kamer namelijk ook een beamer en speurden marktplaats af voor klassiekers die je niet op Netflix vindt. Tip: laat je mobiele schermpje deze vakantie voor wat het is, en laat dit kwaliteitsscherm je enige scherm zijn. Vuurtje aan en offline genieten.

HET ATELIER​

De door meneer Faber zelfgebouwde serre hebben wij gebombardeerd tot het atelier. Je kijkt er uit over de bloementuin en de vallei achter het huis. De ideale plek voor een goed boek, goed gesprek, om te schilderen of gewoon om lekker te mijmeren…

HOT TUB EN SAUNA

In de rozentuin staan sinds kort een houtgestookte hottub en een Finse sauna. Heerlijk ontspannen op een van de fijnste plekjes van Waldecken10. Geniet van de stilte en het magistrale uitzicht.

2 BADKAMERS (EN 1 OP KOMST)​

Wie veel buitenspeelt, moet zich goed wassen. Waldecken10 heeft twee badkamers en drie toiletten. Beneden in de kelder is nog een derde badkamer in aanbouw.

Alle ins en out weten van Waldecken10? Bekijk dan hier online onze huisgids! Je kunt ‘m ook zelf printen, download dan de gids als pdf.

© 2022 TOT ZIENS BIJ WALDECKEN10!